Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i dobre ciasto na pizze zawsze wychodzi
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2360
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1468
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2360
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1468
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 412
Składniki
Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy solą i cukrem dodajemy odrobinę wody i rozpuszczamy by otrzymać konsystencję śmietany.
Następnie wrzucamy mąkę i wyrabiając ciasto stopniowo dodajemy wody uważając by ciasto nie było za lepkie.
Ciasto powinno być raczej twardawe. Ciasto powinno byś wsadzone na pół godziny do lodówki przykryte folią na talerzyku
Ciasto rozkładamy na blaszce(dobrze jest mieć dłonie posmarowane oliwą lub olejem, wtedy ciasto sie nie przykleja). Piec pół godziny w temp 180 stopni