Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i dobre ciasto na pizze zawsze wychodzi
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 897
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2774
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3304
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 897
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2774
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3304
Składniki
Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy solą i cukrem dodajemy odrobinę wody i rozpuszczamy by otrzymać konsystencję śmietany.
Następnie wrzucamy mąkę i wyrabiając ciasto stopniowo dodajemy wody uważając by ciasto nie było za lepkie.
Ciasto powinno być raczej twardawe. Ciasto powinno byś wsadzone na pół godziny do lodówki przykryte folią na talerzyku
Ciasto rozkładamy na blaszce(dobrze jest mieć dłonie posmarowane oliwą lub olejem, wtedy ciasto sie nie przykleja). Piec pół godziny w temp 180 stopni