Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i dobre ciasto na pizze zawsze wychodzi
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1820
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1540
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2023
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1820
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1581
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1540
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2023
Składniki
Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy solą i cukrem dodajemy odrobinę wody i rozpuszczamy by otrzymać konsystencję śmietany.
Następnie wrzucamy mąkę i wyrabiając ciasto stopniowo dodajemy wody uważając by ciasto nie było za lepkie.
Ciasto powinno być raczej twardawe. Ciasto powinno byś wsadzone na pół godziny do lodówki przykryte folią na talerzyku
Ciasto rozkładamy na blaszce(dobrze jest mieć dłonie posmarowane oliwą lub olejem, wtedy ciasto sie nie przykleja). Piec pół godziny w temp 180 stopni