Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i dobre ciasto na pizze zawsze wychodzi
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy solą i cukrem dodajemy odrobinę wody i rozpuszczamy by otrzymać konsystencję śmietany.
Następnie wrzucamy mąkę i wyrabiając ciasto stopniowo dodajemy wody uważając by ciasto nie było za lepkie.
Ciasto powinno być raczej twardawe. Ciasto powinno byś wsadzone na pół godziny do lodówki przykryte folią na talerzyku
Ciasto rozkładamy na blaszce(dobrze jest mieć dłonie posmarowane oliwą lub olejem, wtedy ciasto sie nie przykleja). Piec pół godziny w temp 180 stopni