Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pasterza"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1066
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1014
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12922
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1066
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1014
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12922
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem listka i ziela. Odcedź, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż ziemniaki, dopraw ziołami. Zmiksuj na gładką masę, powoli wlewając mleko. Wbij jajka i jeszcze raz zmiksuj. Wymieszaj z serem. Pomidor sparz, obierz i pokrój.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i kawałki pomidora. Wymieszaj z mąką, by zagęścić masę. Przypraw pieprzem i mielonym kminkiem. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Rozłóż plasterki szynki, mięso i przykryj ziemniakami.
Zapiekaj około 30 minut w 170°C. Podawaj posypane natką pietruszki, najlepiej z sałatą z winegretem.Źródło: Naj