Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pasterza"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 634
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 634
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem listka i ziela. Odcedź, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż ziemniaki, dopraw ziołami. Zmiksuj na gładką masę, powoli wlewając mleko. Wbij jajka i jeszcze raz zmiksuj. Wymieszaj z serem. Pomidor sparz, obierz i pokrój.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i kawałki pomidora. Wymieszaj z mąką, by zagęścić masę. Przypraw pieprzem i mielonym kminkiem. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Rozłóż plasterki szynki, mięso i przykryj ziemniakami.
Zapiekaj około 30 minut w 170°C. Podawaj posypane natką pietruszki, najlepiej z sałatą z winegretem.Źródło: Naj