Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina faszerowana kurkami i szparagami"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 299
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14671
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1727
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16923
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 299
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14671
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1727
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16923
Składniki
Z oleju, czosnku, papryki w proszku, soli, majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego przygotuj marynatę. Obtocz w niej mięso, wstaw do lodówki na noc. Kurki usmaż.
Szpikulcem lub ostrym cienkim nożem zrób otwór w środku mięsa. Delikatnie włóż do środka szparagi i kurki. Mięso wraz z marynatą włóż w rękaw do pieczenia i piecz około półtorej godziny w temperaturze 180°C (czas pieczenia zależy od wielkości mięsa).
Gotowe mięso pokrój w plastry. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, winogronami i warzywami.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień