Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina faszerowana kurkami i szparagami"
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 361
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5571
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 252
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 361
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5571
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 252
Składniki
Z oleju, czosnku, papryki w proszku, soli, majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego przygotuj marynatę. Obtocz w niej mięso, wstaw do lodówki na noc. Kurki usmaż.
Szpikulcem lub ostrym cienkim nożem zrób otwór w środku mięsa. Delikatnie włóż do środka szparagi i kurki. Mięso wraz z marynatą włóż w rękaw do pieczenia i piecz około półtorej godziny w temperaturze 180°C (czas pieczenia zależy od wielkości mięsa).
Gotowe mięso pokrój w plastry. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, winogronami i warzywami.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień