Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcina faszerowana kurkami i szparagami

Cielęcina faszerowana kurkami i szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina faszerowana kurkami i szparagami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cielęcina faszerowana kurkami i szparagami

Przygotowanie

  1. Z oleju, czosnku, papryki w proszku, soli, majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego przygotuj marynatę. Obtocz w niej mięso, wstaw do lodówki na noc. Kurki usmaż.

  2. Szpikulcem lub ostrym cienkim nożem zrób otwór w środku mięsa. Delikatnie włóż do środka szparagi i kurki. Mięso wraz z marynatą włóż w rękaw do pieczenia i piecz około półtorej godziny w temperaturze 180°C (czas pieczenia zależy od wielkości mięsa).

  3. Gotowe mięso pokrój w plastry. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, winogronami i warzywami.

  4. Czas: około 2 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń