Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina faszerowana kurkami i szparagami"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Składniki
Z oleju, czosnku, papryki w proszku, soli, majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego przygotuj marynatę. Obtocz w niej mięso, wstaw do lodówki na noc. Kurki usmaż.
Szpikulcem lub ostrym cienkim nożem zrób otwór w środku mięsa. Delikatnie włóż do środka szparagi i kurki. Mięso wraz z marynatą włóż w rękaw do pieczenia i piecz około półtorej godziny w temperaturze 180°C (czas pieczenia zależy od wielkości mięsa).
Gotowe mięso pokrój w plastry. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, winogronami i warzywami.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień