Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina w winnej marynacie"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 341
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 77
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1443
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 341
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 77
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1443
Składniki
Wino wymieszaj z oliwą, dodaj obrany, przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz do smaku. Mięso umyj, przełóż do miski. Polej marynatą, przykryj folią i wstaw do lodówki na 2–3 godz.
2. Pieczarki oczyść i posiekaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wsyp orzechy i mieszając, smaż je 5 min. Zdejmij z patelni, a na tłuszcz wrzuć pieczarki. Oprósz solą i pieprzem. Smaż, aż grzyby zmiękną i odparuje płyn, który się z nich wytworzył.
Orzechy posiekaj, dodaj do pieczarek. Zdejmij z ognia, ostudź. Z kiełbasek ściągnij osłonki, rozgnieć farsz widelcem i wymieszaj z pieczarkami.
Mięso wyjmij z marynaty, wytrzyj ręcznikiem papierowym i wytnij w nim kieszeń. Wyłóż ją plas terkami boczku i napełnij przygotowanym nadzieniem. Mięso zepnij albo zwiąż, formując zgrabną pieczeń.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Obsmaż mięso, przełóż do brytfanny. Podlej bulionem i piecz 2 godz. w 200 st., polewając sosem z brytfanny. Podawaj np. z modrą kapustą i rozetkami z piure ziemniaczanego.Źródło: Tina