Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcina z farszem

Cielęcina z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina z farszem"

Składniki

  • 80 dag cielęciny
  • duża marchew
  • pół szklanki mrożonego groszku cukrowego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
  • sól morska
  • 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cielęcina z farszem

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, natnij wzdłuż przez środek, po czym natrzyj je przyprawami.

  2. Obraną marchew pokrój w kostkę, podsmaż na roztopionym maśle. Po chwili dodaj rozmrożony groszek. Mieszając warzywa, żeby nie przywarły, wbij jajko, dosyp sól oraz pieprz i usmaż jajecznicę. Gotową odstaw.

  3. Przestudzonym farszem napełnij naciętą kieszeń w cielęcinie. Zepnij wykałaczkami.

  4. Umieść roladę w brytfance, polej ją olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę.

  5. Gotowe danie pokrój w plastry. Podawaj je jako główne lub przystawkę na zimno.

  6. 100 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń