Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina z farszem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2196
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3296
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2196
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3296
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1347
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2096
Składniki
Mięso umyj, osusz, natnij wzdłuż przez środek, po czym natrzyj je przyprawami.
Obraną marchew pokrój w kostkę, podsmaż na roztopionym maśle. Po chwili dodaj rozmrożony groszek. Mieszając warzywa, żeby nie przywarły, wbij jajko, dosyp sól oraz pieprz i usmaż jajecznicę. Gotową odstaw.
Przestudzonym farszem napełnij naciętą kieszeń w cielęcinie. Zepnij wykałaczkami.
Umieść roladę w brytfance, polej ją olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę.
Gotowe danie pokrój w plastry. Podawaj je jako główne lub przystawkę na zimno.
100 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330Źródło: Super TV