Do góry

Dania główne Przepis na:

Coq au vin – kurczak po francusku

Coq au vin – kurczak po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Coq au vin – kurczak po francusku"

Składniki

  • cała kura
  • 15 dag boczku
  • 25 dag pieczarek
  • sól
  • 20 dag szalotek
  • 4 szklanki czerwonego wytrawnego wina l 2 łyżki masła
  • olej
  • łyżka mąki
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z wina, 2 łyżek oleju, soli i pieprzu zrób marynatę. Zanurz w niej pokrojone na kawałki mięso. Po 2 godz. zrumień je na oleju.

  2. Boczek pokrój w kostkę i stop w rondlu, usmaż na nim cebulki i pieczarki. Dołóż mięso, marynatę i podduś. Masło utrzyj z mąką i powoli dodaj do sosu, mieszaj, aż zgęstnieje.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń