Do góry

Dania główne Przepis na:

Croissant z prosciutto i masłem orzechowym

Croissant z prosciutto i masłem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 515

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Croissant z prosciutto i masłem orzechowym"

Składniki

  • 2 croissanty
  • masło orzechowe
  • np. Felix
  • 12 plastrów prosciutto
  • garść świeżych liści szpinaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: 5 minut

  2. Przetnij croissanta na pół, posmaruj grubą warstwą masła orzechowego. Na każdej części rogalika połóż 3 plastry prosciutto. Posyp umytymi i osuszonymi liśćmi szpinaku (dzięki temu po rozpakowaniu będzie można łatwo rozdzielić połówki i zjeść każdą osobno). Złóż rogaliki w całość, zapakuj do pudełka na lunch. Gotowe!

    Źródło: Twój Styl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń