Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z pomidorami"
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 61
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 61
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9315
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Cukinie obrać i pokroić w plastry. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na oleju i doprawić. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plastry.
Każdy plaster cukinii panierować w roztrzepanych jajach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Upieczoną cukinię przełożyć na blaszkę.
Na każdy plaster nałożyć zeszkloną cebulę, plaster pomidora i plaster sera żółtego. Całość zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu roztopienia sera. Podawać na gorąco jako przystawkę lub samodzielne danie.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień