Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z pomidorami"
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2632
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107113
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2632
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107113
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2075
Składniki
Cukinie obrać i pokroić w plastry. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na oleju i doprawić. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plastry.
Każdy plaster cukinii panierować w roztrzepanych jajach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Upieczoną cukinię przełożyć na blaszkę.
Na każdy plaster nałożyć zeszkloną cebulę, plaster pomidora i plaster sera żółtego. Całość zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu roztopienia sera. Podawać na gorąco jako przystawkę lub samodzielne danie.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień