Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z pomidorami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13271
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2597
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3746
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4764
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13271
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2597
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3746
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4764
Składniki
Cukinie obrać i pokroić w plastry. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na oleju i doprawić. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plastry.
Każdy plaster cukinii panierować w roztrzepanych jajach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Upieczoną cukinię przełożyć na blaszkę.
Na każdy plaster nałożyć zeszkloną cebulę, plaster pomidora i plaster sera żółtego. Całość zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu roztopienia sera. Podawać na gorąco jako przystawkę lub samodzielne danie.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień