Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z pomidorami"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5722
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 222
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5722
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 222
Składniki
Cukinie obrać i pokroić w plastry. Cebule pokrojone w kostkę zeszklić na oleju i doprawić. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plastry.
Każdy plaster cukinii panierować w roztrzepanych jajach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Upieczoną cukinię przełożyć na blaszkę.
Na każdy plaster nałożyć zeszkloną cebulę, plaster pomidora i plaster sera żółtego. Całość zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu roztopienia sera. Podawać na gorąco jako przystawkę lub samodzielne danie.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień