Do góry

Dania główne Przepis na:

Curry z dorszem i owocami morza

Curry z dorszem i owocami morza

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Curry z dorszem i owocami morza"

Składniki

  • 40 dag fileta z dorsza
  • 15-20 dag mrożonej mieszanki owoców morza (np. kalmary
  • krewetki i omułki)
  • puszka mleka kokosowego
  • cebula
  • szczypiorek
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • sos rybny
  • łyżka przyprawy Korma
  • curry
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Curry z dorszem i owocami morza

Przygotowanie

  1. Dorsza kroję w średnią kostkę, posypuję połową Korma curry i polewam 3-4 łyżkami sosu rybnego. Wstawiam do lodówki na 1-2 godz.

  2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oleju. Dodaję pastę curry i resztę przyprawy Korma curry. Podsmażam. Wlewam mleko kokosowe, mieszam i gotuję 10-15 min.

  3. Gdy mleko się zredukuje, wrzucam dorsza i owoce morza, duszę 10 min. Doprawiam, posypuję szczypiorkiem. Podaję z ryżem.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń