Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1027
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1027
Składniki
Każdą nerkę przepoławiam na pół, wycinam tłuszcz i wkładam do miski z dużą ilością wody z łyżką octu. Trzymam około pół godziny
Następnie kroję na cienkie , półcentymetrowej grubości paseczki. Wrzucam na rozgrzany olej i mieszam. Pieprzę i solę.
Smażę ok. 40 minut. U mnie jedzą je na zimno, do chleba.