Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czosnkowa kalafiorowa z klopsikami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11931
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11931
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6797
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój. Warzywa zalej bulionem i ugotuj do miękkości. W tym czasie mięso mielone wymieszaj z tartą bułką oraz musztardą i koncentratem. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Uformuj z niej klopsiki. Smaż je 5 minut na oleju.
Wyjmij trochę kalafiora i ziemniaków. Pozostałe warzywa zmiksuj z bulionem. Włóż serek. Gotuj razem 2-3 minuty. Zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Ponownie włóż do niej wyjęte warzywa. Podgrzej. Rozlej do miseczek. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z klopsikami.Źródło: Tina