Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czosnkowa kalafiorowa z klopsikami"
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 72
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 222
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 96
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 72
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 222
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 96
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój. Warzywa zalej bulionem i ugotuj do miękkości. W tym czasie mięso mielone wymieszaj z tartą bułką oraz musztardą i koncentratem. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Uformuj z niej klopsiki. Smaż je 5 minut na oleju.
Wyjmij trochę kalafiora i ziemniaków. Pozostałe warzywa zmiksuj z bulionem. Włóż serek. Gotuj razem 2-3 minuty. Zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Ponownie włóż do niej wyjęte warzywa. Podgrzej. Rozlej do miseczek. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z klopsikami.Źródło: Tina