Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czosnkowa kalafiorowa z klopsikami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34659
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 240
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3894
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34659
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 240
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3894
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój. Warzywa zalej bulionem i ugotuj do miękkości. W tym czasie mięso mielone wymieszaj z tartą bułką oraz musztardą i koncentratem. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Uformuj z niej klopsiki. Smaż je 5 minut na oleju.
Wyjmij trochę kalafiora i ziemniaków. Pozostałe warzywa zmiksuj z bulionem. Włóż serek. Gotuj razem 2-3 minuty. Zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Ponownie włóż do niej wyjęte warzywa. Podgrzej. Rozlej do miseczek. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z klopsikami.Źródło: Tina