Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czosnkowa kalafiorowa z klopsikami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12956
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12956
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4699
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój. Warzywa zalej bulionem i ugotuj do miękkości. W tym czasie mięso mielone wymieszaj z tartą bułką oraz musztardą i koncentratem. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Uformuj z niej klopsiki. Smaż je 5 minut na oleju.
Wyjmij trochę kalafiora i ziemniaków. Pozostałe warzywa zmiksuj z bulionem. Włóż serek. Gotuj razem 2-3 minuty. Zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Ponownie włóż do niej wyjęte warzywa. Podgrzej. Rozlej do miseczek. Posyp szczypiorkiem. Podawaj z klopsikami.Źródło: Tina