Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny aromatyczny i bardzo łatwy w wykonianiu
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 38
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 38
Składniki
Mięso ułożyć w brytfance. Masło stopić i polać nim mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnku nie obierać tylko rozdzielić ząbki od siebie, delikatnie rozgnieść nożem i posypać mięso. Włożyć liście laurowe, gałązki świeżego tymianku i wlać wino.
Piec w temperaturze 180 stopni najpierw 50 min pod przykryciem (folia aluminiowa) potem jeszcze 15 min bez przykrycia żeby zrumienić mięso.
Po upieczeniu wybrać czosnek i usunąć łupinki. Czosnek połączyć z sosem powstałym podczas pieczenia i zmiksować. Powstałym sosem polać mięso.
Smacznego :)