Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny aromatyczny i bardzo łatwy w wykonianiu
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2940
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 251
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2940
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 251
Składniki
Mięso ułożyć w brytfance. Masło stopić i polać nim mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnku nie obierać tylko rozdzielić ząbki od siebie, delikatnie rozgnieść nożem i posypać mięso. Włożyć liście laurowe, gałązki świeżego tymianku i wlać wino.
Piec w temperaturze 180 stopni najpierw 50 min pod przykryciem (folia aluminiowa) potem jeszcze 15 min bez przykrycia żeby zrumienić mięso.
Po upieczeniu wybrać czosnek i usunąć łupinki. Czosnek połączyć z sosem powstałym podczas pieczenia i zmiksować. Powstałym sosem polać mięso.
Smacznego :)