Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny aromatyczny i bardzo łatwy w wykonianiu
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Mięso ułożyć w brytfance. Masło stopić i polać nim mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnku nie obierać tylko rozdzielić ząbki od siebie, delikatnie rozgnieść nożem i posypać mięso. Włożyć liście laurowe, gałązki świeżego tymianku i wlać wino.
Piec w temperaturze 180 stopni najpierw 50 min pod przykryciem (folia aluminiowa) potem jeszcze 15 min bez przykrycia żeby zrumienić mięso.
Po upieczeniu wybrać czosnek i usunąć łupinki. Czosnek połączyć z sosem powstałym podczas pieczenia i zmiksować. Powstałym sosem polać mięso.
Smacznego :)