Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 151
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 994
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 151
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 994
Składniki
do sosu potrzebne są następujące składniki: awokado 1/4 szklanki mleka, garść posiekanej kolendry, 1/3 łyżeczki sproszkowanego czosnku 1/4 łyżeczki soli, sok z jednej limonki, Sposób przygotowania: 1. rozpuszczam masło 2. dodaje kurczaka i smażę przez ok. 5 min 3. wykładam kurczaka z patelni na talerz 4. wsypuję ryż, dodaję czosnek, smażę 2-3 min na średnim ogniu 5. dodaje bulin sok z limonki i kolendrę. 6. przekładam podsmażonego kurczaka 7. duszę pod przykryciem 20 -25 min. wykonanie sosu: wszystkie składniki przekładam do blendera i miksuję do momentu uzyskania gładkiego sosu Podawanie Na talerzu układam kurczaka z ryżem uduszonym, polewam przygotowanym sosem i dekoruję zieloną, świeżą kolendrą. Smacznego