Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9551
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9551
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4430
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Składniki
do sosu potrzebne są następujące składniki: awokado 1/4 szklanki mleka, garść posiekanej kolendry, 1/3 łyżeczki sproszkowanego czosnku 1/4 łyżeczki soli, sok z jednej limonki, Sposób przygotowania: 1. rozpuszczam masło 2. dodaje kurczaka i smażę przez ok. 5 min 3. wykładam kurczaka z patelni na talerz 4. wsypuję ryż, dodaję czosnek, smażę 2-3 min na średnim ogniu 5. dodaje bulin sok z limonki i kolendrę. 6. przekładam podsmażonego kurczaka 7. duszę pod przykryciem 20 -25 min. wykonanie sosu: wszystkie składniki przekładam do blendera i miksuję do momentu uzyskania gładkiego sosu Podawanie Na talerzu układam kurczaka z ryżem uduszonym, polewam przygotowanym sosem i dekoruję zieloną, świeżą kolendrą. Smacznego