Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 35
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2284
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 35
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2284
Składniki
1 jajko ugotowane na twardo zielona pietruszka papryka czerwona surowa lub gotowana marchew 2 ziarna pieprzu lub ziela angielskiego
Z marchewki wyciąć krążek, przekroić na połowę i ponacinać ostrym nożem na trójkąciki, tak aby powstał grzebyk. Wyciąć też mały trójkącik na dziobek.
W jajku zrobić nacięcia i włożyć w nie grzebyk i dziobek oraz oczy z ziaren pieprzu lub ziela.
Paprykę pokroić w cienkie paseczki.
Na środku sałatki ułożyć pierzynkę z zielonej pietruszki, na niej położyć jajko. Wokół poukładać symetrycznie paski papryki.