Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425148
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 791
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425148
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10729
Składniki
1 jajko ugotowane na twardo zielona pietruszka papryka czerwona surowa lub gotowana marchew 2 ziarna pieprzu lub ziela angielskiego
Z marchewki wyciąć krążek, przekroić na połowę i ponacinać ostrym nożem na trójkąciki, tak aby powstał grzebyk. Wyciąć też mały trójkącik na dziobek.
W jajku zrobić nacięcia i włożyć w nie grzebyk i dziobek oraz oczy z ziaren pieprzu lub ziela.
Paprykę pokroić w cienkie paseczki.
Na środku sałatki ułożyć pierzynkę z zielonej pietruszki, na niej położyć jajko. Wokół poukładać symetrycznie paski papryki.