Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4256
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26236
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1553
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4256
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26236
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1553
Składniki
1 jajko ugotowane na twardo zielona pietruszka papryka czerwona surowa lub gotowana marchew 2 ziarna pieprzu lub ziela angielskiego
Z marchewki wyciąć krążek, przekroić na połowę i ponacinać ostrym nożem na trójkąciki, tak aby powstał grzebyk. Wyciąć też mały trójkącik na dziobek.
W jajku zrobić nacięcia i włożyć w nie grzebyk i dziobek oraz oczy z ziaren pieprzu lub ziela.
Paprykę pokroić w cienkie paseczki.
Na środku sałatki ułożyć pierzynkę z zielonej pietruszki, na niej położyć jajko. Wokół poukładać symetrycznie paski papryki.