Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikates z jagnięciną"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 235
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 116
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ugnieć je. Dodaj masło, mleko i fetę. Dokładnie wymieszaj.
Mięso podsmaż na oleju, najlepiej partiami, żeby się zrumieniło, a nie poddusiło. Dopraw papryką. Przełóż do miseczki, odstaw.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na tej samej patelni, wsyp tymianek i cukier. Marchewki oczyść, pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, zalej piwem, przykryj i duś 20 minut, aż płyn zredukuje się o połowę. Dodaj mięso i zamrożony groszek. Zmniejsz ogień, duś 5 minut. Przypraw.
Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj ziemniakami. Na wierzchu zrób widelcem wzór kratki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 30 minut pod przykryciem. Zdejmij je i piecz, aż wierzch się zrumieni. Podawaj po ok. 15 min, (w tym czasie danie stężeje).Źródło: Naj