Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatne klopsiki rybne"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Składniki
Jeśli nie mamy świeżej, rybę rozmrozić, odcisnąć, zmielić w maszynce z namoczoną wcześniej w mleku kajzerką. Masę wymieszać z jajkiem, 4 łyżkami bułki tartej, masłem, 2 łyżkami posiekanego koperku, doprawić solą i pieprzem. Formować kulki.
Klopsiki dokładnie obtoczyć w mące i tartej bułce, i smażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Zamiast smażyć, można przełożyć kotleciki do rondla, zalać bulionem.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-15 min. Bulion doprawić, zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką.Źródło: Twoje Imperium