Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatne klopsiki rybne"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5037
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13582
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7663
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5037
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13582
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7663
Składniki
Jeśli nie mamy świeżej, rybę rozmrozić, odcisnąć, zmielić w maszynce z namoczoną wcześniej w mleku kajzerką. Masę wymieszać z jajkiem, 4 łyżkami bułki tartej, masłem, 2 łyżkami posiekanego koperku, doprawić solą i pieprzem. Formować kulki.
Klopsiki dokładnie obtoczyć w mące i tartej bułce, i smażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Zamiast smażyć, można przełożyć kotleciki do rondla, zalać bulionem.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-15 min. Bulion doprawić, zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką.Źródło: Twoje Imperium