Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatne klopsiki rybne"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 353
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 353
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Jeśli nie mamy świeżej, rybę rozmrozić, odcisnąć, zmielić w maszynce z namoczoną wcześniej w mleku kajzerką. Masę wymieszać z jajkiem, 4 łyżkami bułki tartej, masłem, 2 łyżkami posiekanego koperku, doprawić solą i pieprzem. Formować kulki.
Klopsiki dokładnie obtoczyć w mące i tartej bułce, i smażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Zamiast smażyć, można przełożyć kotleciki do rondla, zalać bulionem.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem 10-15 min. Bulion doprawić, zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką.Źródło: Twoje Imperium