Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatne pulpeciki"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2332
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18089
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2061
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2332
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18089
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2061
Składniki
50 min • Porcja 140 kcal • Przepis na 4-6 porcji
Do mięsa dodaję jajko, zmieloną lub zmiksowaną pietruszkę, drobno pokrojone marchwie, posiekaną gałązkę lubczyku (tylko liście), bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiam i formuję małe kulki.
Zagotowuję wodę z solą. Na wrzącą ostrożnie wkładam pulpeciki i gotuję ok. 20 min. Wyjmuję je, a na wywarze robię sos.
Do gotującego się wywaru wrzucam serek, mieszam, aż się rozpuści, dodaję przyprawy oraz pozostałe posiekane liście lubczyku i natkę pietruszki. Mąkę ziemniaczaną łączę z małą ilością zimnej wody i, mieszając, zagęszczam tym sos. Pulpeciki wkładam do sosu i gotuję 5 minut.Źródło: Kobieta i życie