Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatne roladki z dorsza"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1868
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17901
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1868
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17901
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Składniki
Filety z dorsza oprószam solą i pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny. Serek ucieram ze śmietaną, posiekanym koperkiem i drobno posiekaną dymką wraz ze szczypiorkiem.
Do masy dodaję starty ser, doprawiam odrobiną soli i pieprzu, mieszam. Nadzienie rozsmarowuję na filetach, zwijam, tworząc roladki. Spinam je wykałaczkami.
Układam w naczyniu posmarowanym olejem. Polewam stopionym masłem, posypuję płatkami migdałowymi. Piekę 25 min w 180 st. Czasami przed podaniem posypuję posiekanym koperkiem.
Porcja zawiera ok. 330 kcal
Porcja kosztuje ok. 4,50 zł
ok. 45 min
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Tina