Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatne roladki z dorsza"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Filety z dorsza oprószam solą i pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny. Serek ucieram ze śmietaną, posiekanym koperkiem i drobno posiekaną dymką wraz ze szczypiorkiem.
Do masy dodaję starty ser, doprawiam odrobiną soli i pieprzu, mieszam. Nadzienie rozsmarowuję na filetach, zwijam, tworząc roladki. Spinam je wykałaczkami.
Układam w naczyniu posmarowanym olejem. Polewam stopionym masłem, posypuję płatkami migdałowymi. Piekę 25 min w 180 st. Czasami przed podaniem posypuję posiekanym koperkiem.
Porcja zawiera ok. 330 kcal
Porcja kosztuje ok. 4,50 zł
ok. 45 min
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Tina