Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko chwili potrzeba by przenieść się w świat Azji... Delikatne kruche sajgonki wypełnione mięsem i warzywami a do tego delikatny ryż oraz biała kapusta.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 762
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22799
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15210
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45759
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 762
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22799
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15210
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45759
Składniki
Grzyby i pieczarki gotujemy do miękkości. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu. Pod koniec dodajemy marchewkę, kapustę, grzyby, pieczarki i chwile smażymy , zakrywamy pokrywką i dusimy około 3-5 minut. Przełożyć do miski i dodać jajko oraz parę łyżek sosu sojowego do smaku. Wymieszać.
Papier ryżowy namoczyć , poczekać aż zmięknie, następnie nakładać farsz i zawijając w rulonik. Na rozgrzany olej wrzucać sajgonki, smażyć na rumiany kolor.
Ugotowany ryż przełożyć do salaterki i odczekać chwile. Ostrożnie wyjąć na talerz (jak babkę z piasku) nałożyć sajgonki oraz porcję surówki , polać sosem. Smacznego