Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko chwili potrzeba by przenieść się w świat Azji... Delikatne kruche sajgonki wypełnione mięsem i warzywami a do tego delikatny ryż oraz biała kapusta.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16008
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16008
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Składniki
Grzyby i pieczarki gotujemy do miękkości. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu. Pod koniec dodajemy marchewkę, kapustę, grzyby, pieczarki i chwile smażymy , zakrywamy pokrywką i dusimy około 3-5 minut. Przełożyć do miski i dodać jajko oraz parę łyżek sosu sojowego do smaku. Wymieszać.
Papier ryżowy namoczyć , poczekać aż zmięknie, następnie nakładać farsz i zawijając w rulonik. Na rozgrzany olej wrzucać sajgonki, smażyć na rumiany kolor.
Ugotowany ryż przełożyć do salaterki i odczekać chwile. Ostrożnie wyjąć na talerz (jak babkę z piasku) nałożyć sajgonki oraz porcję surówki , polać sosem. Smacznego