Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko chwili potrzeba by przenieść się w świat Azji... Delikatne kruche sajgonki wypełnione mięsem i warzywami a do tego delikatny ryż oraz biała kapusta.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Składniki
Grzyby i pieczarki gotujemy do miękkości. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na małym ogniu. Pod koniec dodajemy marchewkę, kapustę, grzyby, pieczarki i chwile smażymy , zakrywamy pokrywką i dusimy około 3-5 minut. Przełożyć do miski i dodać jajko oraz parę łyżek sosu sojowego do smaku. Wymieszać.
Papier ryżowy namoczyć , poczekać aż zmięknie, następnie nakładać farsz i zawijając w rulonik. Na rozgrzany olej wrzucać sajgonki, smażyć na rumiany kolor.
Ugotowany ryż przełożyć do salaterki i odczekać chwile. Ostrożnie wyjąć na talerz (jak babkę z piasku) nałożyć sajgonki oraz porcję surówki , polać sosem. Smacznego