Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolay z szynką

Devolay z szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Devolay z szynką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Devolay z szynką

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, podziel na 4 porcje. Ostrożnie rozbij, przypraw vegetą oraz pieprzem. Ser zetrzyj na tarce.

  2. Na dwa rozłożone płaty szynki połóż rozbity kawałek mięsa. Na środek wsyp trochę startego żółtego sera. Mięso zwiń w rulonik. Obtocz kotlety w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju. Kotlety podaj z ziemniakami lub frytkami. Udekoruj liściem sałaty oraz cząstkami pomidorów.

  3. Porcje: 4, : 40 min, Cena: 3,85 zł, Kalorie 341 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń