Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowa bagietka z żurawiną"
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 136
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 951
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 16
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 844
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 229
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 136
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 951
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 16
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 844
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 229
Składniki
Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Rozkrusz do miski drożdże, dodaj łyżeczkę cukru, zalej mlekiem i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodaj mąkę, sól i oliwę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Umytą żurawinę i nasiona słonecznika dodaj do wyrośniętego ciasta i dobrze wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części i uformuj bagietki. Poprzecinaj je z wierzchu kilkakrotnie.
Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190° C. Wystudzone bagietki podawaj np. z serowym fondue.Źródło: Na żywo