Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowa bagietka z żurawiną"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2098
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421364
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2054
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2098
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421364
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2054
Składniki
Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Rozkrusz do miski drożdże, dodaj łyżeczkę cukru, zalej mlekiem i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodaj mąkę, sól i oliwę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Umytą żurawinę i nasiona słonecznika dodaj do wyrośniętego ciasta i dobrze wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części i uformuj bagietki. Poprzecinaj je z wierzchu kilkakrotnie.
Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190° C. Wystudzone bagietki podawaj np. z serowym fondue.Źródło: Na żywo