Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowa bagietka z żurawiną"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Rozkrusz do miski drożdże, dodaj łyżeczkę cukru, zalej mlekiem i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodaj mąkę, sól i oliwę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Umytą żurawinę i nasiona słonecznika dodaj do wyrośniętego ciasta i dobrze wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części i uformuj bagietki. Poprzecinaj je z wierzchu kilkakrotnie.
Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190° C. Wystudzone bagietki podawaj np. z serowym fondue.Źródło: Na żywo