Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowa bagietka z żurawiną"
Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Rozkrusz do miski drożdże, dodaj łyżeczkę cukru, zalej mlekiem i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodaj mąkę, sól i oliwę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Umytą żurawinę i nasiona słonecznika dodaj do wyrośniętego ciasta i dobrze wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części i uformuj bagietki. Poprzecinaj je z wierzchu kilkakrotnie.
Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190° C. Wystudzone bagietki podawaj np. z serowym fondue.Źródło: Na żywo
Przepis dnia
Mięciutka w środku i chrupiąca skórka. Przepis od matka wariatka. Dziękuję.
Odsłon: 18156
Szybka, smaczna i świetnie prezentująca się przystawka.
Odsłon: 1798
Zapiekanki wychodzą bardzo aromatyczne i chrupiące.Szczerze polecam ten przepis.
Odsłon: 1091
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 22
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 22
Składniki
Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Rozkrusz do miski drożdże, dodaj łyżeczkę cukru, zalej mlekiem i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodaj mąkę, sól i oliwę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Umytą żurawinę i nasiona słonecznika dodaj do wyrośniętego ciasta i dobrze wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części i uformuj bagietki. Poprzecinaj je z wierzchu kilkakrotnie.
Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190° C. Wystudzone bagietki podawaj np. z serowym fondue.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 80
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 3906