Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta z małą ilością składników!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 940
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 940
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9200
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Ciasto: Do dużej miski wlewamy mleko, dodajemy drożdże i mocno mieszamy do rozpuszczenia drożdży, wlewamy oliwę, resztę składników i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ciepłego miejsca aż ciasto urośnie.
Farsz: Por, paprykę, pieczarki, pomidor i salami kroimy w paski. Ser trzemy na grubej tarce.
Rozgrzać piekarnik do 220''''C, blachę wysmarować lekko oliwą, wyłożyć na nią cisto i równomiernie rozprowadzić. Posmarować keczupem całą górę ciasta i rozłożyć składniki w kolejności: salami, por, papryka, pomidor, pieczarki i ser. Górę można posypać oregano.
Wsadzamy pizze do piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut.
GOTOWE! Smacznego!