Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta z małą ilością składników!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Składniki
Ciasto: Do dużej miski wlewamy mleko, dodajemy drożdże i mocno mieszamy do rozpuszczenia drożdży, wlewamy oliwę, resztę składników i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ciepłego miejsca aż ciasto urośnie.
Farsz: Por, paprykę, pieczarki, pomidor i salami kroimy w paski. Ser trzemy na grubej tarce.
Rozgrzać piekarnik do 220''''C, blachę wysmarować lekko oliwą, wyłożyć na nią cisto i równomiernie rozprowadzić. Posmarować keczupem całą górę ciasta i rozłożyć składniki w kolejności: salami, por, papryka, pomidor, pieczarki i ser. Górę można posypać oregano.
Wsadzamy pizze do piekarnika i pieczemy ok 15-20 minut.
GOTOWE! Smacznego!