Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przyjemnością prezentujemy nasz pomysł na tanią domową pizzę. Smacznego:)
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 216
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 291
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 47
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 216
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 291
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 47
Składniki
Kroimy pieczarki wrzucamy pieczarki na patelnie i dusimy kroimy połowę cebuli w kostkę dodajemy cebulę do pieczarek. Dusimy przez 10-15 min co jakiś czas mieszając
10dkg drożdży wkładamy do kubka i posypujemy łyżeczką cukru mieszamy do uzyskania płynnej konsystencji i odstawiamy
do miski wbijamy jajko, dodajemy zioła prowansalskie, oregano, bazylię, paprykę słodką, sól 2 łyżki oliwy lub oleju. Dodajmy 3 szklanki mąki wlewamy drożdże i około 400ml wody i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok przykrywając do wyrośnięcia
kroimy paprykę kroimy boczek i salami w cienkie plastry ścieramy ser i kroimy czosnek rozgrzewamy piekarnik do 220'
Gdy ciasto już nam wyrośnie wykładamy dużą blachę papierem i rozprowadzamy ciasto rozsmarowujemy ketchup nakładamy paprykę, pieczarki, salami i boczek posypujemy czosnkiem, papryką ostrą i oregano posypujemy serem wstawiamy na 15min do rozgrzanego piekarnika