Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1181
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 142
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 459
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1181
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 142
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 459
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,70 zł.
Ryż gotuję na sypko. Grzyby czyszczę, kroję na małe kawałki i razem z posiekanymi cebulami duszę na maśle. Dodaję ryż, drobno pokrojoną pieczeń, natkę, pieprz, sól, mieszam.
Z kapusty wycinam głąb. Główkę gotuję 2 minuty, odcedzam i zdejmuję liście. Na każdy nakładam porcję farszu i ścisło zwijam. Dno garnka wykładam resztą liści. Układam na nich obrane ze skórki i pokrojone pomidory, a potem gołąbki.
Dolewam półtorej szklanki bulionu i duszę godzinę. Z masła i mąki robię zasmażkę, dodaję resztę bulionu, pomidory z garnka, śmietanę i gotuję, aż powstanie sos do gołąbków.Źródło: Rewia