Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1189
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1189
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 167
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,70 zł.
Ryż gotuję na sypko. Grzyby czyszczę, kroję na małe kawałki i razem z posiekanymi cebulami duszę na maśle. Dodaję ryż, drobno pokrojoną pieczeń, natkę, pieprz, sól, mieszam.
Z kapusty wycinam głąb. Główkę gotuję 2 minuty, odcedzam i zdejmuję liście. Na każdy nakładam porcję farszu i ścisło zwijam. Dno garnka wykładam resztą liści. Układam na nich obrane ze skórki i pokrojone pomidory, a potem gołąbki.
Dolewam półtorej szklanki bulionu i duszę godzinę. Z masła i mąki robię zasmażkę, dodaję resztę bulionu, pomidory z garnka, śmietanę i gotuję, aż powstanie sos do gołąbków.Źródło: Rewia