Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417877
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417877
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,70 zł.
Ryż gotuję na sypko. Grzyby czyszczę, kroję na małe kawałki i razem z posiekanymi cebulami duszę na maśle. Dodaję ryż, drobno pokrojoną pieczeń, natkę, pieprz, sól, mieszam.
Z kapusty wycinam głąb. Główkę gotuję 2 minuty, odcedzam i zdejmuję liście. Na każdy nakładam porcję farszu i ścisło zwijam. Dno garnka wykładam resztą liści. Układam na nich obrane ze skórki i pokrojone pomidory, a potem gołąbki.
Dolewam półtorej szklanki bulionu i duszę godzinę. Z masła i mąki robię zasmażkę, dodaję resztę bulionu, pomidory z garnka, śmietanę i gotuję, aż powstanie sos do gołąbków.Źródło: Rewia