Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,70 zł.
Ryż gotuję na sypko. Grzyby czyszczę, kroję na małe kawałki i razem z posiekanymi cebulami duszę na maśle. Dodaję ryż, drobno pokrojoną pieczeń, natkę, pieprz, sól, mieszam.
Z kapusty wycinam głąb. Główkę gotuję 2 minuty, odcedzam i zdejmuję liście. Na każdy nakładam porcję farszu i ścisło zwijam. Dno garnka wykładam resztą liści. Układam na nich obrane ze skórki i pokrojone pomidory, a potem gołąbki.
Dolewam półtorej szklanki bulionu i duszę godzinę. Z masła i mąki robię zasmażkę, dodaję resztę bulionu, pomidory z garnka, śmietanę i gotuję, aż powstanie sos do gołąbków.Źródło: Rewia