Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe pieczywo z ziołowym serkiem"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 635
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 786
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 643
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 54
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 635
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 786
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 643
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 54
Składniki
Obrane cebule pokrój w piórka. Oliwki (bez pestek) przekrój na połówki. Przesmaż z cebulą na 2 łyżkach oliwy. Mąkę wymieszaj z łyżeczką soli i pokruszonymi drożdżami. Dodaj 450 ml ciepłej wody, oliwki z cebulą i zioła.
Wyrób ciasto, odstaw na 60 min. Uformuj 2 bochenki. Ułóż je na blasze, posmaruj oliwą. Odstaw na kolejne 60 min. Piecz 40 min w 220 st. Twaróg wymieszaj z natką. Podawaj do pieczywa.
24 porcje, czas ok. 120 min; porcja – 100 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety