Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe pieczywo z ziołowym serkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Obrane cebule pokrój w piórka. Oliwki (bez pestek) przekrój na połówki. Przesmaż z cebulą na 2 łyżkach oliwy. Mąkę wymieszaj z łyżeczką soli i pokruszonymi drożdżami. Dodaj 450 ml ciepłej wody, oliwki z cebulą i zioła.
Wyrób ciasto, odstaw na 60 min. Uformuj 2 bochenki. Ułóż je na blasze, posmaruj oliwą. Odstaw na kolejne 60 min. Piecz 40 min w 220 st. Twaróg wymieszaj z natką. Podawaj do pieczywa.
24 porcje, czas ok. 120 min; porcja – 100 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety