Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe pieczywo z ziołowym serkiem"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 353
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3834
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Obrane cebule pokrój w piórka. Oliwki (bez pestek) przekrój na połówki. Przesmaż z cebulą na 2 łyżkach oliwy. Mąkę wymieszaj z łyżeczką soli i pokruszonymi drożdżami. Dodaj 450 ml ciepłej wody, oliwki z cebulą i zioła.
Wyrób ciasto, odstaw na 60 min. Uformuj 2 bochenki. Ułóż je na blasze, posmaruj oliwą. Odstaw na kolejne 60 min. Piecz 40 min w 220 st. Twaróg wymieszaj z natką. Podawaj do pieczywa.
24 porcje, czas ok. 120 min; porcja – 100 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety