Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe pieczywo z ziołowym serkiem"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 249
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 923
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 249
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Składniki
Obrane cebule pokrój w piórka. Oliwki (bez pestek) przekrój na połówki. Przesmaż z cebulą na 2 łyżkach oliwy. Mąkę wymieszaj z łyżeczką soli i pokruszonymi drożdżami. Dodaj 450 ml ciepłej wody, oliwki z cebulą i zioła.
Wyrób ciasto, odstaw na 60 min. Uformuj 2 bochenki. Ułóż je na blasze, posmaruj oliwą. Odstaw na kolejne 60 min. Piecz 40 min w 220 st. Twaróg wymieszaj z natką. Podawaj do pieczywa.
24 porcje, czas ok. 120 min; porcja – 100 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety