Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1647
Dodano: 24.02.2009
Odsłon: 1512
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Roztrzepac jajka z mlekiem, dodac sol i pieprz. Rybe skropic sokiem z cytryny i wlozyc do masy jajecznej.
Ryz ugotowac, papryke pokroic w paski, pieczarki w plasterki, a cebule w piorka.Do warzyw dodac krewetki i wszystko razem podsmazyc.
Ser zolty starkowac na tarce o malych oczkach. Rybe wyjac i obtoczyc w bulce tartej wymieszanej z maka. Usmazyc. Przygotowac dwie foremki ceramiczne(1 na porcje).
Spod wkladamy ryz, nastepnie usmazona rybe, polewamy jednym z sosow. Na wierzch ukladamy podsmazone warzywa z krewetkami. Posypujemy startym zoltym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na okolo 10 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)