Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycace danie na kazda okazje
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Roztrzepac jajka z mlekiem, dodac sol i pieprz. Rybe skropic sokiem z cytryny i wlozyc do masy jajecznej.
Ryz ugotowac, papryke pokroic w paski, pieczarki w plasterki, a cebule w piorka.Do warzyw dodac krewetki i wszystko razem podsmazyc.
Ser zolty starkowac na tarce o malych oczkach. Rybe wyjac i obtoczyc w bulce tartej wymieszanej z maka. Usmazyc. Przygotowac dwie foremki ceramiczne(1 na porcje).
Spod wkladamy ryz, nastepnie usmazona rybe, polewamy jednym z sosow. Na wierzch ukladamy podsmazone warzywa z krewetkami. Posypujemy startym zoltym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na okolo 10 minut.