Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycace danie na kazda okazje
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 707
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 129
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 291
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 389
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1144
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 707
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 129
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 291
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 389
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1144
Składniki
Roztrzepac jajka z mlekiem, dodac sol i pieprz. Rybe skropic sokiem z cytryny i wlozyc do masy jajecznej.
Ryz ugotowac, papryke pokroic w paski, pieczarki w plasterki, a cebule w piorka.Do warzyw dodac krewetki i wszystko razem podsmazyc.
Ser zolty starkowac na tarce o malych oczkach. Rybe wyjac i obtoczyc w bulce tartej wymieszanej z maka. Usmazyc. Przygotowac dwie foremki ceramiczne(1 na porcje).
Spod wkladamy ryz, nastepnie usmazona rybe, polewamy jednym z sosow. Na wierzch ukladamy podsmazone warzywa z krewetkami. Posypujemy startym zoltym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na okolo 10 minut.