Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe burgery z sosem czosnkowym"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2330
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1235
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2330
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1235
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i natrzyj ze wszystkich stron przyprawą do kurczaka (gotową mieszankę możesz zastąpić ew. solą, pieprzem oraz słodką i ostrą mieloną papryką). Mięso przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na około 20 min.
Ser typu parmezan zetrzyj na tarce na grube wiórki (zrobisz je też, używając obieraczki do warzyw). Sałatę opłucz starannie pod strumieniem zimnej bieżącej wody i osusz ją na papierowym ręczniku. Duże liście porwij na mniejsze kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Majonez wymieszaj ze śmietaną, mlekiem i octem balsamicznym. Przypraw czosnkiem oraz solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem (do smaku).
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim filety z kurczaka na złoto z obu stron. Bułki rozetnij, zrumień w piekarniku. Usmażone filety pokrój w plastry. Bułki przełóż sałatą i mięsem, polewając każdą warstwę sosem i posypując startym serem.Źródło: Tina