Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe eskalopki posypane kokosem"
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 227
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 191
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 227
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 191
Składniki
Plasterki ananasa oraz morele przełóż na sitko i pozostaw tak, aż ociekną. Zachowaj po 75 ml zalewy z moreli i ananasa do przygotowania sosu. Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Oprósz z obu stron solą oraz pieprzem.
Jajka wbij na talerz i roztrzep widelcem. Kotleciki oprósz mąką. Zanurz w jajkach, a potem obtocz w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż eskalopki i usmaż je na rumiano z obu stron. W tym czasie dymkę oczyść, potnij na kawałeczki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Podsmaż na nim przygotowane owoce. Zdejmij je z patelni i trzymaj w cieple, by nie wystygły. Na tym samym tłuszczu podsmaż kawałeczki dymki. Oprósz je curry. Krótko zasmaż. Dolej obie zalewy z owoców, bulion i śmietanę. Sos zagotuj, przypraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Zagęść zasmażką błyskawiczną. Gotuj na małym płomieniu przez minutę.
Eskalopki podawaj z owocami. Całość polej sosem curry. Gotowe danie posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj listkami mięty. ok. 45 minut , 1 porcja 700 kcalŹródło: Tina