Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe eskalopki posypane kokosem"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31031
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5605
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31031
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5605
Składniki
Plasterki ananasa oraz morele przełóż na sitko i pozostaw tak, aż ociekną. Zachowaj po 75 ml zalewy z moreli i ananasa do przygotowania sosu. Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Oprósz z obu stron solą oraz pieprzem.
Jajka wbij na talerz i roztrzep widelcem. Kotleciki oprósz mąką. Zanurz w jajkach, a potem obtocz w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż eskalopki i usmaż je na rumiano z obu stron. W tym czasie dymkę oczyść, potnij na kawałeczki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Podsmaż na nim przygotowane owoce. Zdejmij je z patelni i trzymaj w cieple, by nie wystygły. Na tym samym tłuszczu podsmaż kawałeczki dymki. Oprósz je curry. Krótko zasmaż. Dolej obie zalewy z owoców, bulion i śmietanę. Sos zagotuj, przypraw do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Zagęść zasmażką błyskawiczną. Gotuj na małym płomieniu przez minutę.
Eskalopki podawaj z owocami. Całość polej sosem curry. Gotowe danie posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj listkami mięty. ok. 45 minut , 1 porcja 700 kcalŹródło: Tina