Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe kieszonki z nadzieniem szpinakowym"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
ok. 35 minut
Poczekać, aż szpinak rozmarznie i ocieknie na sicie. Ryż ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Jogurt przyprawić do smaku pieprzem i solą, włożyć do lodówki. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju. Zeszklić na nim posiekaną cebulę. Dodać szpinak, potem serek, wymieszać. Farsz zdjąć z ognia, przyprawić solą i pieprzem.
Sznycle lekko rozbić między dwiema warstwami folii spożywczej. Posypać solą i pieprzem. Położyć po porcji szpinakowego nadzienia. Złożyć na pół. Brzegi spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Włożyć sznycle, smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Podlać 200 ml bulionu. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 8-10 minut.
Obraną marchew pokroić w plasterki, dymki w kawałeczki. Chili rozciąć, czubkiem noża usunąć pestki, strączek posiekać. Na patelni rozgrzać resztę oleju. Smażyć na nim marchewki przez 8 minut. W połowie smażenia dodać pozostały bulion, doprawić chili, curry i kurkumą. Zdjąć z ognia.
z patelni wymieszać z odcedzonym ryżem i dymkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kieszonki indycze podawać z warzywnym ryżem i jogurtowym dipem.Źródło: Życie na gorąco