Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe kieszonki z nadzieniem szpinakowym"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 464
Składniki
ok. 35 minut
Poczekać, aż szpinak rozmarznie i ocieknie na sicie. Ryż ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Jogurt przyprawić do smaku pieprzem i solą, włożyć do lodówki. Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju. Zeszklić na nim posiekaną cebulę. Dodać szpinak, potem serek, wymieszać. Farsz zdjąć z ognia, przyprawić solą i pieprzem.
Sznycle lekko rozbić między dwiema warstwami folii spożywczej. Posypać solą i pieprzem. Położyć po porcji szpinakowego nadzienia. Złożyć na pół. Brzegi spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Włożyć sznycle, smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Podlać 200 ml bulionu. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 8-10 minut.
Obraną marchew pokroić w plasterki, dymki w kawałeczki. Chili rozciąć, czubkiem noża usunąć pestki, strączek posiekać. Na patelni rozgrzać resztę oleju. Smażyć na nim marchewki przez 8 minut. W połowie smażenia dodać pozostały bulion, doprawić chili, curry i kurkumą. Zdjąć z ognia.
z patelni wymieszać z odcedzonym ryżem i dymkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kieszonki indycze podawać z warzywnym ryżem i jogurtowym dipem.Źródło: Życie na gorąco