Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe kotlety w sezamowej posypce"
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1257
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 190
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1257
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 190
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Składniki
Groszek rozmroź. Warzywa oczyść, opłucz. Cukinię przekrój wzdłuż, a potem w plasterki. Kalafior podziel na małe różyczki, gotuj je w posolonym wrzątku przez 4 minuty. Odcedź.
Papryki potnij na spore kawałki, strączki groszku na połówki, dymki na kawałeczki, a chili – w cienkie plasterki. Ryż wsyp na posolony wrzątek, ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, smaż na nim paprykę przez 2-3 minuty. Dołóż resztę warzyw, smaż dalej 4-5 minut. Podlej sosem sojowym i sosem chili. Ponownie zagotuj. Jarzynkę przypraw do smaku. Filety opłucz, osusz.
Każdy przekrój na 2 kotlety, lekko rozgnieć je dłonią. Posyp solą i pieprzem. Sezam wymieszaj na płaskim talerzu z tartą bułką.
Mięso oprósz mąką, panieruj w roztrzepanym jajku, a potem w bułce z sezamem. Smaż na pozostałym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Sznycle podawaj z ryżem i przygotowaną jarzynką.
ok. 35 minut. 1 porcja ok. 710 kcal.Źródło: Tina