Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe kotlety w sezamowej posypce"
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2416
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 145
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5807
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2416
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 145
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5807
Składniki
Groszek rozmroź. Warzywa oczyść, opłucz. Cukinię przekrój wzdłuż, a potem w plasterki. Kalafior podziel na małe różyczki, gotuj je w posolonym wrzątku przez 4 minuty. Odcedź.
Papryki potnij na spore kawałki, strączki groszku na połówki, dymki na kawałeczki, a chili – w cienkie plasterki. Ryż wsyp na posolony wrzątek, ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, smaż na nim paprykę przez 2-3 minuty. Dołóż resztę warzyw, smaż dalej 4-5 minut. Podlej sosem sojowym i sosem chili. Ponownie zagotuj. Jarzynkę przypraw do smaku. Filety opłucz, osusz.
Każdy przekrój na 2 kotlety, lekko rozgnieć je dłonią. Posyp solą i pieprzem. Sezam wymieszaj na płaskim talerzu z tartą bułką.
Mięso oprósz mąką, panieruj w roztrzepanym jajku, a potem w bułce z sezamem. Smaż na pozostałym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Sznycle podawaj z ryżem i przygotowaną jarzynką.
ok. 35 minut. 1 porcja ok. 710 kcal.Źródło: Tina