Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso ugotowane na parze. Smaczne danie na obiad.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Do naczynia (do gotowania na parze) wlewamy wodę, zagotowujemy następnie wrzucamy kostkę rosołową i ją rozpuszczamy. Seler, marchew obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Groszek otwieramy, cedzimy. Na pierwszym poziomie i drugim naczynia wsypujemy po 1/2 porcji po kolei : seler, marchew, groszek i na koniec cebulę.
Wszystko posypujemy ziołami prowansalskimi.
Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Czyścimy i wykrawamy kości. Mięso kroimy na części. Następnie posypujemy przyprawami z obu stron. Solimy i pieprzymy. Przyprawione mięso kładziemy na gotujących się warzywach. Całość delikatnie polewamy olejem. Gotujemy do miękkości.
Teraz w innym naczyniu przygotowujemy ziemniaki. Obieramy je, myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. W międzyczasie można zrobić gotowy sos np pomidorowy. Po ugotowaniu wykładamy na talerz : ziemniaki obok ugotowane warzywa i mięso. Wszystko polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki. Możemy dodać również surówkę z jabłka i marchewki. SMACZNEGO !