Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami

Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 105

Przepis zainspirowany daniem Ewy Wachowicz z ipla odcinek 277. Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe, z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach indyka. W moim wykonaniu prezentuję go w ciekawym połączeniu ze zdrowymi, bogatymi w witaminy i składniki mineralne warzywami oraz orzeszkami. Dzięki takim dodatkom całość tworzy potrawę o wyjątkowym i niezwykłym smaku.

Składniki

  • 800g fileta z indyka
  • sól
  • pieprz
  • jajka
  • bułka tarta
  • Farsz:
  • 350g mrożonego zielonego groszku
  • 100g liści świeżej bazylii
  • 100g niesolonych orzeszków ziemnych
  • 100g żółtego sera
  • 80ml oliwy z oliwek
  • sól morska
  • pieprz
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami

Przygotowanie

  1. Filet z indyka pociąć na plastry, a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć solą i pieprzem.

  2. Groszek ugotować wg instrukcji na opakowaniu.

  3. Bazylię, orzeszki, żółty ser, oliwę z oliwek i groszek zmiksować razem w blenderze do takiego stopnia żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

  4. Tak przygotowany farsz nakładać na każdy plaster fileta, zwinąć w roladkę, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń