Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 48
Dodano: 19.10.2008
Odsłon: 2882
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Umyj mięso ,osusz i podziel na 4 cześci . Rozbij na kotlety.Dopraw solą i pieprzem.Ser feta, papryke i ogórki pokrój w drobną kostkę i wszystko razem wymieszaj.Farsz gotowy. Kazdy kotlet posmaruj cieńką warstwa musztardy.Nałóż na brzeg łyżkę farszu.Zwiń mięso i zepnij wykałaczką(ja owijam kotlety nitką)Panieruj w jajku i tartej bułce.Przysmaż na złoty kolor. Zamiast kiszonych ogórków do farszu i fety możemy dodać starty świeży ogórek lub drobno posiekaną miętę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)