Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Piersi kurczaka umyć, zdjąć błonkę. Każdą pierś przekroić w poprzeg a następnie na pół, posolić dodać pieprz, paprykę, pietruszkę i zioła.
Każdy plasterek sera żółtego przekroić wzdłuż a następnie na pół. Wziąć mieso położyć na nie ser zwinąć, przekuć wykałaczką. Smażyć z każdej strony, aż mięso zmięknie a ser się roztopi.
Podawać z sałatką. Posypać świeżą natką :) Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (15)

Pistacja 12 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Nie wiem o co ten cały ambaras. Przecież widać, że surowe -pewnie z ważnego powodu. Przepis bardzo ciekawy i na imprezowe kąski w sam raz.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Zuza30 01 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dla mnie wygladaja smakowicie,ja czesto jem na surowo wiec moge zjesc i to....przynajmniej ser niewypłynie:)pozdrawiam2 Kto głosował? | Odpowiedz

Zuza30 01 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dla mnie to wyglada super,mozna tez zjesc na surowo jak ktos lubi ja z checia....2 Kto głosował? | Odpowiedz

Olisia 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Gotowe zawijasy smażył mój mąż bo byłam w pracy i nie zdążyłam zrobić zdjęcia ale jeśli to takie ważne żeby było gotowe danie to zrobię zdjęcię przy najbliższej okazji. Pomijam fakt że niektórzy kucharze wogóle nie zamieszczają zdjęć :(3 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
fakt; dziwne podejście ma Olisia. wolałabym zobaczyć efekt końcowy.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Eleta 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ja robię podobne i smaże w głebokim tłuszczu dosłownie 2-3 minuty, mięso wtedy sie usmaży a ser zdazy lekko zmieknąc a nie wypłynąć na wierzch.0 Kto głosował? | Odpowiedz

smakoszka1950 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Olisiu!! Jestem kucharka bardzo dobra.Wiem, jaki ma wygląd kurczak po usmażeniu. Trzeba było powiedzieć,że na zdjęciu surowe zawijaski są podane przyozdobione jak gotowe do spozycia. Dziwne to troche, ale uważam,że to nie miejsce na takie dyskusje. No cóż, krytyka boli, ale jest potrzebna.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Olisia 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
ZAZNACZAM ZDJĘCIE ZAWIJASÓW WYKONANE PRZED SMAŻENIEM.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Olisia 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Wyjaśniam ser jest nieroztopiony ponieważ mięsko nie jest usmażone (taka znakomota kucharka jak smakoszka powinnw wiedzieć że mięsko kurczaka robi się białe po usmażeniu, słusznie puma zauważyła). Mięso panierowane jest w czerwonej papryce, ziołach soli i pieprzu nie w jakimś przecierze!Potrawa jest znakomita jak już wcześniej pisałam gdy podczas smażenia ser zaczyna się roztapiać umiejętnie należy przewracać kurczaka wtedy ser obtoczy mięso, a co jest lepszego na świecie niż pieczory ser :)
2 Kto głosował? | Odpowiedz

rewelka 30 marca 2010Zgłoś do usunięcia
NA PIERWSZY RZUT OKA WIDAĆ,ŻE TE ZAWIJASKI SĄ SUROWE, SER NIE ROZTOPIONY I RÓŻOWE MIĘSO;)0 Kto głosował? | Odpowiedz