Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 23
Dodano: 21.06.2011
Odsłon: 2506
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Poszatkować kapustę,marchew pokroić w plasterki.Do garnka dodać łyżkę margaryny i wrzucić kapustę.Kapusta puści sok ale można podlać ją odrobiną wody. Dodać marchewkę.Dusić wszystko na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.Doprawić vegetą i pieprzem.
Kiedy kapusta i marchew będą miękkie dodać sparzony i obrany ze skórki,pokrojony na małe cząstki pomidor.Dusić jeszcze chwilę.
Wymieszać z 4 łyżki śmietany z dwiema łyżkami koncentratu i dodać do kapusty,wszystko wymieszać.
Na koniec dodać posiekany koper.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

babciaaneczka 22 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny wariant na młodą kapustę.Tylko margarynę zamieniłabym na masło.0 Kto głosował? | Odpowiedz