Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 139
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 178
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4508
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 147
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1122
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 260
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 139
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 178
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4508
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 147
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1122
Składniki
Przepiórki oczyść, spraw, opłucz i osusz, obłóż plasterkami boczku, obwiąż nitką. Podsmaż w rondlu na łyżce masła, przypraw solą i pieprzem, uduś na małym ogniu, dolewając wina. W drugim naczyniu rozpuść pozostałe masło, dodaj mąkę, wymieszaj, podlej bulionem, podgrzej, mieszając. Wlej sos do przepiórek, duś jeszcze 15minut, zdejmij nitki, przełóż mięso na półmisek, podawaj z sosem i dodatkami. Smacznego!!!