Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2192
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17986
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1997
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2192
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17986
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1997
Składniki
Przepiórki oczyść, spraw, opłucz i osusz, obłóż plasterkami boczku, obwiąż nitką. Podsmaż w rondlu na łyżce masła, przypraw solą i pieprzem, uduś na małym ogniu, dolewając wina. W drugim naczyniu rozpuść pozostałe masło, dodaj mąkę, wymieszaj, podlej bulionem, podgrzej, mieszając. Wlej sos do przepiórek, duś jeszcze 15minut, zdejmij nitki, przełóż mięso na półmisek, podawaj z sosem i dodatkami. Smacznego!!!