Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Przepiórki oczyść, spraw, opłucz i osusz, obłóż plasterkami boczku, obwiąż nitką. Podsmaż w rondlu na łyżce masła, przypraw solą i pieprzem, uduś na małym ogniu, dolewając wina. W drugim naczyniu rozpuść pozostałe masło, dodaj mąkę, wymieszaj, podlej bulionem, podgrzej, mieszając. Wlej sos do przepiórek, duś jeszcze 15minut, zdejmij nitki, przełóż mięso na półmisek, podawaj z sosem i dodatkami. Smacznego!!!