Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszone roladki drobiowe"
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Składniki
Pierś z kurczaka myję, dzielę na dwie porcje, rozbijam tłuczkiem przez woreczek foliowy. Oprószam solą i pieprzem, z jednej strony smaruję serkiem mascarpone. Brzoskwinię myję, przekrawam, usuwam pestkę. Miąższ kroję na cząstki.
Por opłukuję, odcinam 2 kawałeczki (po ok. 4 cm), resztę kroję w krążki. Na kotletach posmarowanych serkiem kładę po kawałku pora i cząstki brzoskwini. Posypuję porwanymi listkami mięty. Mięso roluję i owijam plastrami boczku.
Roladki obsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przekładam do rondla razem z tłuszczem. Wlewam bul ion i wino, duszę pod przykryciem 20 min. Roladki wyjmuję z wywaru, trzymam w cieple.
Por pokrojony w krążki szklę na maśle, dodaję do wywaru. Sos zagęszaczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, przyprawiam. Roladki podaję z sosem.
ok. 50 min. Porcja kosztuje ok. 3,50 zł. Porcja zawiera ok. 380 kcal.Źródło: Tina