Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 394
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3939
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3830
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 394
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1975
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3939
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3830
Składniki
Filety z kurczaka opłukuję, wycieram. Kroję na 8 małych kotlecików. Rozgniatam je w dłoni i lekko solę z obu stron. Przekładam do miseczki.
Jogurt mieszam z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaję skórkę z cytryny. Zalewam mięso w miseczce. Dobrze mieszam, by kotleciki dokładnie pokryły się zalewą. Przykrywam folią spożywczą i wstawiam na godzinę do lodówki.
Krakersy drobniutko kruszę w malakserze. Okruszki mieszam na talerzu z czarnuszką. Dodaję też kolorowy pieprz. Zamarynowane kotleciki wyjmuję z jogurtowej zalewy. Lekko osuszam. Obtaczam w krakersowej panierce. Wkładam na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażę 3 minuty z każdej strony. Podaję z dodatkiem ziemniaków i sałatki brokułowej.