Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8254
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252448
Polecam.
Odsłon: 1357
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8254
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252448
Polecam.
Odsłon: 1357
Składniki
Filety z kurczaka opłukuję, wycieram. Kroję na 8 małych kotlecików. Rozgniatam je w dłoni i lekko solę z obu stron. Przekładam do miseczki.
Jogurt mieszam z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaję skórkę z cytryny. Zalewam mięso w miseczce. Dobrze mieszam, by kotleciki dokładnie pokryły się zalewą. Przykrywam folią spożywczą i wstawiam na godzinę do lodówki.
Krakersy drobniutko kruszę w malakserze. Okruszki mieszam na talerzu z czarnuszką. Dodaję też kolorowy pieprz. Zamarynowane kotleciki wyjmuję z jogurtowej zalewy. Lekko osuszam. Obtaczam w krakersowej panierce. Wkładam na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażę 3 minuty z każdej strony. Podaję z dodatkiem ziemniaków i sałatki brokułowej.