Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Eskalopki w krakersach"
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2537
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2696
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 336
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2537
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2696
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 336
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na 8 małych kotlecików. Rozgnieć je dłonią i lekko posól z obu stron. Potem przełóż do miseczki.
Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj skórkę startą z cytryny, ew. posól do smaku. Zalej mięso w miseczce. Dobrze wymieszaj, by kotleciki dokładnie pokryły się zalewą. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
W tym czasie krakersy drobniutko pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj na talerzu z czarnuszką. Dodaj też płaską łyżeczkę grubo mielonego kolorowego pieprzu. Zamarynowane kotleciki wyjmij z jogurtowej zalewy. Lekko osusz.
Obtocz w krakersowej panierce. Włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z dodatkiem ziemniaków i sałatki brokułowej.Źródło: Naj