Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Eskalopki w krakersach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12573
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13633
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5739
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12573
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13633
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5739
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na 8 małych kotlecików. Rozgnieć je dłonią i lekko posól z obu stron. Potem przełóż do miseczki.
Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj skórkę startą z cytryny, ew. posól do smaku. Zalej mięso w miseczce. Dobrze wymieszaj, by kotleciki dokładnie pokryły się zalewą. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
W tym czasie krakersy drobniutko pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj na talerzu z czarnuszką. Dodaj też płaską łyżeczkę grubo mielonego kolorowego pieprzu. Zamarynowane kotleciki wyjmij z jogurtowej zalewy. Lekko osusz.
Obtocz w krakersowej panierce. Włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z dodatkiem ziemniaków i sałatki brokułowej.Źródło: Naj