Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Eskalopki w krakersach"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4700
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5725
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4700
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5725
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7211
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Pokrój na 8 małych kotlecików. Rozgnieć je dłonią i lekko posól z obu stron. Potem przełóż do miseczki.
Jogurt wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj skórkę startą z cytryny, ew. posól do smaku. Zalej mięso w miseczce. Dobrze wymieszaj, by kotleciki dokładnie pokryły się zalewą. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
W tym czasie krakersy drobniutko pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj na talerzu z czarnuszką. Dodaj też płaską łyżeczkę grubo mielonego kolorowego pieprzu. Zamarynowane kotleciki wyjmij z jogurtowej zalewy. Lekko osusz.
Obtocz w krakersowej panierce. Włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z dodatkiem ziemniaków i sałatki brokułowej.Źródło: Naj