Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
profeska
z udzca cielęcego ( może być inne mięso np. drób lub schab )wykroić dwa razy po 50-60 g , wyklepać i obsmażyć lewa/parwa so-te . następnie pokroić cebulę w piórka i boczniaki w paski .na patelni rozpuścić 2 łyżki masła zeszklić cebulę dorzucić grzyby i chwilę smażyć , podlać winem po 2 min dodać śmietanę poczekać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem . nałożyć na mięso i przykryć 3 plasterkami sera brie .zapiekać około 5 -7 min w salamandrze lub w piekarniku 130 stopni . w tym czasie rozpuścić 1/4 kostki masła na patelni, dodać łyżkę stołową pesto , podlać winem i po 1min gotowania wlać 0,5 szklanki śmietany i poczekać aż zgęstnieje sól i pieprz do smaku. wlać sos na talerz i ułożyć na nim eskalopki . podawać z opiekanymi ziemniakami w ziołach ( najlepszy majeranek) .
Sprawdzony przepis na "Starogdańskie eskalopki drobiowe"
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 327
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1770
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17473
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 460
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 327
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1770
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17473
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 460
Składniki
z udzca cielęcego ( może być inne mięso np. drób lub schab )wykroić dwa razy po 50-60 g , wyklepać i obsmażyć lewa/parwa so-te . następnie pokroić cebulę w piórka i boczniaki w paski .na patelni rozpuścić 2 łyżki masła zeszklić cebulę dorzucić grzyby i chwilę smażyć , podlać winem po 2 min dodać śmietanę poczekać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem . nałożyć na mięso i przykryć 3 plasterkami sera brie .zapiekać około 5 -7 min w salamandrze lub w piekarniku 130 stopni . w tym czasie rozpuścić 1/4 kostki masła na patelni, dodać łyżkę stołową pesto , podlać winem i po 1min gotowania wlać 0,5 szklanki śmietany i poczekać aż zgęstnieje sól i pieprz do smaku. wlać sos na talerz i ułożyć na nim eskalopki . podawać z opiekanymi ziemniakami w ziołach ( najlepszy majeranek) .
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 149
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 660