Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1202
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2246
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4309
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1202
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2246
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4309
Składniki
z udzca cielęcego ( może być inne mięso np. drób lub schab )wykroić dwa razy po 50-60 g , wyklepać i obsmażyć lewa/parwa so-te . następnie pokroić cebulę w piórka i boczniaki w paski .na patelni rozpuścić 2 łyżki masła zeszklić cebulę dorzucić grzyby i chwilę smażyć , podlać winem po 2 min dodać śmietanę poczekać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem . nałożyć na mięso i przykryć 3 plasterkami sera brie .zapiekać około 5 -7 min w salamandrze lub w piekarniku 130 stopni . w tym czasie rozpuścić 1/4 kostki masła na patelni, dodać łyżkę stołową pesto , podlać winem i po 1min gotowania wlać 0,5 szklanki śmietany i poczekać aż zgęstnieje sól i pieprz do smaku. wlać sos na talerz i ułożyć na nim eskalopki . podawać z opiekanymi ziemniakami w ziołach ( najlepszy majeranek) .