Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 276
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 276
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
z udzca cielęcego ( może być inne mięso np. drób lub schab )wykroić dwa razy po 50-60 g , wyklepać i obsmażyć lewa/parwa so-te . następnie pokroić cebulę w piórka i boczniaki w paski .na patelni rozpuścić 2 łyżki masła zeszklić cebulę dorzucić grzyby i chwilę smażyć , podlać winem po 2 min dodać śmietanę poczekać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem . nałożyć na mięso i przykryć 3 plasterkami sera brie .zapiekać około 5 -7 min w salamandrze lub w piekarniku 130 stopni . w tym czasie rozpuścić 1/4 kostki masła na patelni, dodać łyżkę stołową pesto , podlać winem i po 1min gotowania wlać 0,5 szklanki śmietany i poczekać aż zgęstnieje sól i pieprz do smaku. wlać sos na talerz i ułożyć na nim eskalopki . podawać z opiekanymi ziemniakami w ziołach ( najlepszy majeranek) .