Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5371
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5450
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5371
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5450
Składniki
z udzca cielęcego ( może być inne mięso np. drób lub schab )wykroić dwa razy po 50-60 g , wyklepać i obsmażyć lewa/parwa so-te . następnie pokroić cebulę w piórka i boczniaki w paski .na patelni rozpuścić 2 łyżki masła zeszklić cebulę dorzucić grzyby i chwilę smażyć , podlać winem po 2 min dodać śmietanę poczekać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem . nałożyć na mięso i przykryć 3 plasterkami sera brie .zapiekać około 5 -7 min w salamandrze lub w piekarniku 130 stopni . w tym czasie rozpuścić 1/4 kostki masła na patelni, dodać łyżkę stołową pesto , podlać winem i po 1min gotowania wlać 0,5 szklanki śmietany i poczekać aż zgęstnieje sól i pieprz do smaku. wlać sos na talerz i ułożyć na nim eskalopki . podawać z opiekanymi ziemniakami w ziołach ( najlepszy majeranek) .