Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 738
Dodano: 11.12.2009
Odsłon: 3103
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso mielone doprawić maggi (ew. solą),pieprzem ziołami i wysmażyć w dość dużym rondlu na margarynie,"rozbrylając" je w trakcie smażenia.
Do smażącego się mięsa dodać zmrożone warzywa i dusić je pod przykryciem często mieszając,aż będą dość miękkie. Odparować wodę.
Ogórki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami,dodać do mięsa.
Sosy rozprowadzić wodą,dodając jej o około 1/4 mniej,niż w przepisie.
Wlać sosy do mięsa z warzywami,zagotować.
Przecisnąć przez praskę czosnek do sosu i jeszcze chwilkę pogotować mieszając.Ew. doprawić do smaku i ...
... gotowe! Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 11 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Pewnie niektórzy skrytykuja Cie za dodawanie gotowych sosów ale to miał byc przeciez expressowy gulkasz nie? :) I taki jest! Dodatek ogóreczkow na pewno da kwskowy posmak ktory uwielbiam :) Do ulubionych :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 11 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
lubię takie smaki :)1 Kto głosował? | Odpowiedz