Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fantazyjne babeczki"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2458
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1466
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
Grzyby i pora umyj, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej masło klarowane, podsmaż pora, pieczarki i szpinak, dodaj przeciśnięty czosnek,. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut.
Foremki do muffinek natłuść masłem, wyłóż pokrojonym w kwadraty ciastem francuskim.
Wypełnij farszem. Białka ubij, dodaj do nich żółtka i śmietanę, sól, pieprz, startą gałką muszkatołową. Zapiekaj przez 15 minut w 200°C.Źródło: Dobry Tydzień