Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka, szparagi i krewetki w złotej panierce"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 122
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 282
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 122
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 282
Składniki
Fasolkę i szparagi oczyść, umyj. Krótko obgotuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (zachowają kolor).
Krewetki, jeżeli są mrożone, zalej wrzątkiem, odcedź, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem do smaku, odstaw.
Warzywa oraz krewetki obtocz najpierw w mące, później w lekko osolonych jajkach i znowu w mące, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podaj wszystko na dużym talerzu. Potrawę możesz serwować z sosem, np. delikatnie czosnkowym.
6-8 porcji, : ok. 35 minut; cena porcji: ok. 2,40-3,60 zł.Źródło: Świat kobiety