Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka, szparagi i krewetki w złotej panierce"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Fasolkę i szparagi oczyść, umyj. Krótko obgotuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (zachowają kolor).
Krewetki, jeżeli są mrożone, zalej wrzątkiem, odcedź, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem do smaku, odstaw.
Warzywa oraz krewetki obtocz najpierw w mące, później w lekko osolonych jajkach i znowu w mące, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podaj wszystko na dużym talerzu. Potrawę możesz serwować z sosem, np. delikatnie czosnkowym.
6-8 porcji, : ok. 35 minut; cena porcji: ok. 2,40-3,60 zł.Źródło: Świat kobiety