Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowa z porem i kiełbasą"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10551
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10551
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie z kiełbasą pokrojoną w plasterki. Fasolę odsączyć. Warzywa umyć. Ziemniaki i marchew obrać, marchew pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę, pora w krążki.
Pokrojone warzywa wrzucić do garnka, dolać bulion, wino, 1 szklankę wody, posolić, popieprzyć, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, dodać fasolę i pomidory z zalewą, gotować kolejne 20 minut.
Na końcu do zupy dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, wymieszać, doprawić wedle upodobania, przed podaniem posypać posiekaną natką.
ok. 55 minut
Kiełbasy bywają słone, dlatego zupę doprawiaj na końcu. Będzie „lżejsza”, jeśli pod koniec gotowania dodasz do niej majeranek.Źródło: Twoje Imperium