Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowa z porem i kiełbasą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 241
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 241
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie z kiełbasą pokrojoną w plasterki. Fasolę odsączyć. Warzywa umyć. Ziemniaki i marchew obrać, marchew pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę, pora w krążki.
Pokrojone warzywa wrzucić do garnka, dolać bulion, wino, 1 szklankę wody, posolić, popieprzyć, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, dodać fasolę i pomidory z zalewą, gotować kolejne 20 minut.
Na końcu do zupy dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, wymieszać, doprawić wedle upodobania, przed podaniem posypać posiekaną natką.
ok. 55 minut
Kiełbasy bywają słone, dlatego zupę doprawiaj na końcu. Będzie „lżejsza”, jeśli pod koniec gotowania dodasz do niej majeranek.Źródło: Twoje Imperium