Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowa z porem i kiełbasą"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424842
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie z kiełbasą pokrojoną w plasterki. Fasolę odsączyć. Warzywa umyć. Ziemniaki i marchew obrać, marchew pokroić w talarki, ziemniaki w kostkę, pora w krążki.
Pokrojone warzywa wrzucić do garnka, dolać bulion, wino, 1 szklankę wody, posolić, popieprzyć, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, dodać fasolę i pomidory z zalewą, gotować kolejne 20 minut.
Na końcu do zupy dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, wymieszać, doprawić wedle upodobania, przed podaniem posypać posiekaną natką.
ok. 55 minut
Kiełbasy bywają słone, dlatego zupę doprawiaj na końcu. Będzie „lżejsza”, jeśli pod koniec gotowania dodasz do niej majeranek.Źródło: Twoje Imperium