Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana rolada z boczku"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Boczek opłucz, osusz starannie. Przekrój mięso tak, by powstał duży prostokątny płat. Natrzyj go z każdej strony solą oraz pieprzem.
Jabłka umyj, przekrój na połówki. Kilka połówek odłóż, resztę pokrój w kostkę. Cebule obierz z łupinek. Kilka sztuk odłóż, resztę drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć poszatkowaną cebulę, zeszklij. Dodaj pokrojone jabłka. Duś razem 10 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Przygotowany farsz rozsmaruj na płacie mięsa, zwiń roladę. Obwiąż ją nicią. Obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do brytfanny. Dodaj odłożone cebulki i połówki jabłek. Podlej bulionem. Piecz 80 min w 180 st.
Czas ok. 100 min; porcja – 510 kcal, cena 2 zł, 8 porcji.Źródło: Świat kobiety