Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana rolada z boczku"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17622
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15260
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4949
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8998
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17622
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15260
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4949
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8998
Składniki
Boczek opłucz, osusz starannie. Przekrój mięso tak, by powstał duży prostokątny płat. Natrzyj go z każdej strony solą oraz pieprzem.
Jabłka umyj, przekrój na połówki. Kilka połówek odłóż, resztę pokrój w kostkę. Cebule obierz z łupinek. Kilka sztuk odłóż, resztę drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć poszatkowaną cebulę, zeszklij. Dodaj pokrojone jabłka. Duś razem 10 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Przygotowany farsz rozsmaruj na płacie mięsa, zwiń roladę. Obwiąż ją nicią. Obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do brytfanny. Dodaj odłożone cebulki i połówki jabłek. Podlej bulionem. Piecz 80 min w 180 st.
Czas ok. 100 min; porcja – 510 kcal, cena 2 zł, 8 porcji.Źródło: Świat kobiety