Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana rolada z boczku"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116557
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116557
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7968
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1528
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Boczek opłucz, osusz starannie. Przekrój mięso tak, by powstał duży prostokątny płat. Natrzyj go z każdej strony solą oraz pieprzem.
Jabłka umyj, przekrój na połówki. Kilka połówek odłóż, resztę pokrój w kostkę. Cebule obierz z łupinek. Kilka sztuk odłóż, resztę drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć poszatkowaną cebulę, zeszklij. Dodaj pokrojone jabłka. Duś razem 10 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Przygotowany farsz rozsmaruj na płacie mięsa, zwiń roladę. Obwiąż ją nicią. Obsmaż na łyżce oleju. Przełóż do brytfanny. Dodaj odłożone cebulki i połówki jabłek. Podlej bulionem. Piecz 80 min w 180 st.
Czas ok. 100 min; porcja – 510 kcal, cena 2 zł, 8 porcji.Źródło: Świat kobiety