Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna forma podania mięsa mielonego.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94159
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2811
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2354
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94159
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2811
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2354
Składniki
Bekon kroimy w słomkę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy żółtka, sól, pieprz i kolendrę. Wsypujemy bułkę tartą i wlewamy łyżeczkę soku jabłkowego. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne. Napełniamy każdą połówkę farszem i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Posypujemy jabłka majerankiem oraz wiórkami masła,podlewamy sokiem jabłkowym i pieczemy 30-35 min. w temp.180 st.C.