Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna forma podania mięsa mielonego.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8108
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8108
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
Bekon kroimy w słomkę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy żółtka, sól, pieprz i kolendrę. Wsypujemy bułkę tartą i wlewamy łyżeczkę soku jabłkowego. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne. Napełniamy każdą połówkę farszem i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Posypujemy jabłka majerankiem oraz wiórkami masła,podlewamy sokiem jabłkowym i pieczemy 30-35 min. w temp.180 st.C.