Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna forma podania mięsa mielonego.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 241
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 217
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 241
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 217
Składniki
Bekon kroimy w słomkę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy żółtka, sól, pieprz i kolendrę. Wsypujemy bułkę tartą i wlewamy łyżeczkę soku jabłkowego. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne. Napełniamy każdą połówkę farszem i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Posypujemy jabłka majerankiem oraz wiórkami masła,podlewamy sokiem jabłkowym i pieczemy 30-35 min. w temp.180 st.C.