Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna forma podania mięsa mielonego.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Bekon kroimy w słomkę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy żółtka, sól, pieprz i kolendrę. Wsypujemy bułkę tartą i wlewamy łyżeczkę soku jabłkowego. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne. Napełniamy każdą połówkę farszem i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Posypujemy jabłka majerankiem oraz wiórkami masła,podlewamy sokiem jabłkowym i pieczemy 30-35 min. w temp.180 st.C.