Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 815
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8176
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13047
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 815
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8176
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13047
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 385
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 131
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2244
Składniki
Nastawiłam brązowy ryż (30 minut) bakłażana przeciełam wzdłuż, wydrążyłam i obficie posoliłam i też odstawiłam na 30 minut. (część bakłażana z pestkami usunełam, część bez pestek zachowałam jako nadzienie)
Paprykę pokroiłam w małą kostkę i lekko poddusiłam. Dodałam pokrojone w kostkę pozostałe składniki (między innymi wydrążoną część bakłażana). Udusiłam al dente.
W naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem zapiekłam samego bakłażana (opłukanego z soli) ok 15 minut w 180 stopniach C.
Ugotowany ryż połączyłam z warzywami i nadziałam bakłażany. Piekłam 30 minut w w/w temperaturze.
Opcjonalnie można dodać: sparzone i obrane ze skóry pomidory, pierś kury albo indyka podsmażoną, ser żółty starty.