Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 168
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 41
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 124
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5922
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1590
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 168
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 41
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 124
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5922
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1590
Składniki
Nastawiłam brązowy ryż (30 minut) bakłażana przeciełam wzdłuż, wydrążyłam i obficie posoliłam i też odstawiłam na 30 minut. (część bakłażana z pestkami usunełam, część bez pestek zachowałam jako nadzienie)
Paprykę pokroiłam w małą kostkę i lekko poddusiłam. Dodałam pokrojone w kostkę pozostałe składniki (między innymi wydrążoną część bakłażana). Udusiłam al dente.
W naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem zapiekłam samego bakłażana (opłukanego z soli) ok 15 minut w 180 stopniach C.
Ugotowany ryż połączyłam z warzywami i nadziałam bakłażany. Piekłam 30 minut w w/w temperaturze.
Opcjonalnie można dodać: sparzone i obrane ze skóry pomidory, pierś kury albo indyka podsmażoną, ser żółty starty.