Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowany pstrąg"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Pstrągi umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Używając ostrego noża, natnij każdą rybę z wierzchu pod kątem. Skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą oraz pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Włóż do lodówki na ok. 30 min.
Szpinak przebierz, odetnij ogonki a listki starannie umyj pod bieżącą wodą. Cebulę drobno posiekaj. Pomidory osącz z oleju, pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć cebulę, mieszając – zeszklij. Następnie dodaj szpinak, smaż około 5 min, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodaj jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Gdy szpinak przestygnie, dodaj pokrojone pomidory, dokładnie wymieszaj.
Pstrągi wypełnij przygotowanym nadzieniem szpinakowo-pomidorowym i zepnij je wykałaczkami. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny i cukinii.
Tak przygotowane ryby zawiń w papier do pieczenia lub folię aluminiową (matową stroną do wierzchu). Piecz na mocno rozgrzanym grillu po 7-10 min z każdej strony.
40 minut. Sztuka: 440 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie