Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko , łatwo i najlepiej na domowym grillu elektrycznym.Podawać z frytkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2211
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1348
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2211
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1348
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Składniki
Myjemy i przyprawiamy piersi według własnych upodobań.Wstawiamy na grilla i robimy sos.
Kroimy papryke i szynke w 1mm paski , siekamy czosnek.
Na patelni z odrobiną oliwy podpiekamy czosnek,dodajemy szynkę z papryką. Całość podsmażamy przez ok 10 -15min i zalewamy bulionem. Doprawiamy pieprzem ,solą . Gdy całość zaczyna wrzeć przyciszmy ogień i dodajmy bazylie i oregano. Całość gotujemy do 10 min i wlewamy śmietanę najlepiej ''''Ramę''''. Sos gotowy. Im gestszy tym lepszy:)
Smażymy frytki. Zgrillowane piersi kładziemy na duży okrągły talerz, polewamy sosem szynke z papryką kładziemy na piersi. Dodajemy frytki. Na pierś kładziemy małą łyżeczkę sera koziego. W razie potrzeby dokładamy:) SMACZNEGO ( ja to danie robie w 30 min max wiec za drugim razem pewnie tez wam pojdzie znaczniej szybciej;).