Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko , łatwo i najlepiej na domowym grillu elektrycznym.Podawać z frytkami.
Myjemy i przyprawiamy piersi według własnych upodobań.Wstawiamy na grilla i robimy sos.
Kroimy papryke i szynke w 1mm paski , siekamy czosnek.
Na patelni z odrobiną oliwy podpiekamy czosnek,dodajemy szynkę z papryką. Całość podsmażamy przez ok 10 -15min i zalewamy bulionem. Doprawiamy pieprzem ,solą . Gdy całość zaczyna wrzeć przyciszmy ogień i dodajmy bazylie i oregano. Całość gotujemy do 10 min i wlewamy śmietanę najlepiej ''''Ramę''''. Sos gotowy. Im gestszy tym lepszy:)
Smażymy frytki. Zgrillowane piersi kładziemy na duży okrągły talerz, polewamy sosem szynke z papryką kładziemy na piersi. Dodajemy frytki. Na pierś kładziemy małą łyżeczkę sera koziego. W razie potrzeby dokładamy:) SMACZNEGO ( ja to danie robie w 30 min max wiec za drugim razem pewnie tez wam pojdzie znaczniej szybciej;).
Szybka i smaczna przekąska w oczekiwaniu na główne danie z grilla. Na pewno z...
Odsłon: 3094
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 195
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 366
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 98
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 24
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 366
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 98
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 24
Składniki
Myjemy i przyprawiamy piersi według własnych upodobań.Wstawiamy na grilla i robimy sos.
Kroimy papryke i szynke w 1mm paski , siekamy czosnek.
Na patelni z odrobiną oliwy podpiekamy czosnek,dodajemy szynkę z papryką. Całość podsmażamy przez ok 10 -15min i zalewamy bulionem. Doprawiamy pieprzem ,solą . Gdy całość zaczyna wrzeć przyciszmy ogień i dodajmy bazylie i oregano. Całość gotujemy do 10 min i wlewamy śmietanę najlepiej ''''Ramę''''. Sos gotowy. Im gestszy tym lepszy:)
Smażymy frytki. Zgrillowane piersi kładziemy na duży okrągły talerz, polewamy sosem szynke z papryką kładziemy na piersi. Dodajemy frytki. Na pierś kładziemy małą łyżeczkę sera koziego. W razie potrzeby dokładamy:) SMACZNEGO ( ja to danie robie w 30 min max wiec za drugim razem pewnie tez wam pojdzie znaczniej szybciej;).
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 16
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 78