Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny eksperyment powstały w wyniku biedy w kuchni :) Kukurydza, samotna pomarańcza i pierś z kurczaka nie zapowiadały tak pysznego dania, a jednak... Eksperyment udanyw 100 %!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 220
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 220
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Filet kroimy w małe kostki, wrzucamy do miseczki i przyprawiamy pieprzem, wyciskamy do niego sok z 1/2 pomarańczy i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
Odsączone mięso podsmażamy na oliwie, kiedy się przyrumieni, dodajemy sok.
Po chwili dorzucamy cząstki miąższu z pozostałej 1/2 pomarańczy i kukurydzę, podlewamy odrobiną wody i dusimy.
Dodajemy curry i roztarty w dłoniach tymianek, dusimy jeszcze chwilkę. Podajemy z ryżem :)