Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny eksperyment powstały w wyniku biedy w kuchni :) Kukurydza, samotna pomarańcza i pierś z kurczaka nie zapowiadały tak pysznego dania, a jednak... Eksperyment udanyw 100 %!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Filet kroimy w małe kostki, wrzucamy do miseczki i przyprawiamy pieprzem, wyciskamy do niego sok z 1/2 pomarańczy i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
Odsączone mięso podsmażamy na oliwie, kiedy się przyrumieni, dodajemy sok.
Po chwili dorzucamy cząstki miąższu z pozostałej 1/2 pomarańczy i kukurydzę, podlewamy odrobiną wody i dusimy.
Dodajemy curry i roztarty w dłoniach tymianek, dusimy jeszcze chwilkę. Podajemy z ryżem :)